Ezt egy kis rántott husi utánzat, olcsóbb, de nagyon finom. Van aki nem szereti a párizsit, de annak is ajánlom, hogy próbálja ki így, mert az íze másabb lesz. Egy könnyed almaszósz mellé kiváló húspótló 🙂
Nem nehéz elkészíteni, a kezdők is nyugodtan neki állhatnak, de azért megosztom veletek, hogyan készül.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1/2 rúd sertés párizsi
  • liszt
  • 3-4 tojás
  • csipetnyi só
  • zsemlemorzsa (prézli)
  • olaj

Elkészítés:

A párizsit felkarikázom, nem túl vékony, inkább kicsit vastagabb karikákra. A tojást a sóval felverem, a lisztet és a prézlit külön-külön tálba öntöm. Majd a párizsit bepanírozom liszt-tojás-prézli sorrendben. Bő forró olajban megsütöm.

Magában, vagy kenyérrel is nagyon finom, de bármi mellé kiváló rántott hús helyett.

Jó étvágyat!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?