Már nagyon sokszor készítettem frankfurti levest, de valahogy mindig lemaradt a fényképezés. A munkafázisok meg voltak, de a kész étel fotóját, mindig elfelejtettem. De most nem, most elkészítettem, le is fotóztam, és megmutatom nektek.
Íme az Én receptem:

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 3-4 sárgarépa
  • 2-3 zöldség
  • 1 kis fej burgonya
  • 1 karika zeller
  • 1 karika karalábé
  • 2-3 pár virsli
  • 1 kis pohár tejföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 húsleveskocka (el lehet hagyni)
  • 1-2 dl olaj
  • 2-3 fakanálnyi liszt
  • 1-2 kanál pirospaprika

Elkészítés:

A káposztát csíkokra vágom, a zöldségeket megpucolom és tetszőlegesen eldarabolom. Vízben felteszem főlni, sózom, borsozom. Mikor a zöldségek megfőltek, akkor a karikáva vágott virslit beleteszem. Közben elkészítem a rántást. Olajat hevítek, hozzádom a lisztet és folytonos keverés mellett 1-2 percig főzöm. Majd lehúzom a tűzról és beleteszem  pirospaprikát. Elkeverem, majd a leveshez öntöm. Beleteszem a leveskockát is. Összeforralom. A tejfölt simára keverem, adok hozzá a leves levéből, a hőkiegyenlítés miatt, majd beleöntöm a levesbe és ezzel is összeforralom. Megkóstolom, ha kell sózom. Melegen, langyosan de akár hidegen is finom.

Jó étvágyat!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?