A málna szezon még tart, úgyhogy lehet még eltenni télire, na meg persze lekvárnak, ahogy most Én is. Tettem el mag nélkül is, és Párom kérése maggal is. Szerintem a mag nélküli élvezetesebb, de majd jövőre csak az készül. Ez a 3. tesztelésem, mert itt is Haas Natural terméket használtam.
Íme a recept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A málnát folyó víz alatt, óvatosan megmossuk, majd bormixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a befőzőszert, majd feltesszük nagy lángon, folyamatos keverés mellett főlni. Mikor felforrt, hozzáöntjük a a cukrot, és kicsit mérsékelt lángnál még 5 percig főzzük. Majd teljesen tiszta üvegekbe töltjük. Fóliát teszünk rá, majd kupakkal lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp: Ha mag nélküli lekvárt szeretnénk, akkor a málnát botmixerrel pürésítjük, átpasszírozzuk, majd hozzákeverjük a befőzőszert. A továbbiakban úgy járunk el, ahogy fentebb elírtam.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?