Eperszezon van! Sok-sok eper terem a kertemben 🙂 Eddig még nem volt olyan, hogy ne bírtam volna epret enni, mindig azt mondtam, hogy még nem volt annyi eper előttem, amit ne bírtam volna eltüntetni 🙂 Na most, hogy minden nap megeszek kb. 50 dkg epret, el jött az a pillanat, mikor enném kicsit másként, más formában is. Így jutott eszembe ez a finom, egyszerű, de nagyszerű, nagyon epres, nagyon habos torta. Sütés nélkül készül, csak egy a gond vele, hogy ki kell várni, míg a hűtőben szépen megdermed. Utána viszont lehet a pociba tolni 🙂

Íme a recept:

Eper mousse torta3

Eper mousse torta Hozzávalók:

Kekszes alap:

  • 20 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg vaj

Eper mousse:

  • 50 dkg eper (tisztítva)
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. citromlé
  • 1 cs. lapzselatin (6 lap)
  • 500 ml habtejszín
  • eperszemek a díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, vagy ledaráljuk, a lényeg, hogy morzsa legyen belőle. A vajat megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. Egy tortaforma (az enyém 28 cm-es)  aljára sütőpapírt teszünk, a kekszes alapot beleöntjük, majd egyenletesen lenyomkodjuk, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.

Az epret megmossuk, apró darabokra vágjuk. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy lábasba tesszük az epret, hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ezután pürésítjük egy botmixerrel. Kinyomkodjuk a lapzselatint és az eperpüréhez keverjük. Hagyjuk hűlni, de nem teljesen, mert megkocsonyásodik. Amikor már kellően kihűlt, tehát a habtejszínhez keverhető hőmérsékletű, akkor a tejszínt habbá verjük, egy keveset belekeverünk az eperpürébe. Majd az összes eperpürét a habhoz öntjük, elkeverjük. A tortaformát kivesszük a hűtőből, beleöntjük a krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, legalább 2-3 órára, hogy megdermedjen. Ezután eperszemekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

Eper mousse torta2

Eper mousse torta 1

Eper mousse torta 2

Eper mousse torta 3

Eper mousse torta 4

Eper mousse torta 5

Eper mousse torta 6

Eper mousse torta1

Eper mousse torta4

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?